Bocuse d’Or 2025

Bocuse d’Or: különdíjat nyert a magyar csapat

Január 26-án és 27-én rendezték meg a Bocuse d’Ort, a világ legnagyobb presztízsű szakácsversenyének döntőjét, amelynek hagyományosan a franciaországi Lyon adott otthont. Az eseményen ismét kiemelkedően szerepelt a magyar csapat, amely elhozta a „legjobb tál” különdíját, és a 13. helyen zárta a versenyt.

Természetes módszerek az őszi levertség ellen

Az ősz beköszöntével, ahogy egyre hűvösebbé válik az időjárás és rövidülnek a nappalok, sokan érezzük magunkat fáradtabbnak, levertebbnek, de akár hangulatingadozást is tapasztalhatunk. Ezt az állapotot hívjuk szezonális depressziónak, ami teljesen természetes, ez azonban nem jelenti azt, hogy nem kell tennünk ellene. Ha nem akarjuk, hogy a levertség hosszú hónapokig elhúzódjon, próbáljuk ki az alábbi […]

Így bánj jól a gombával – a gasztroblogger tanácsai

Az Európai Gombatermesztők Szövetsége (European Mushroom Growers Group – GEPC) 2023-ban 3 éves, 5 millió eurós, az Európai Bizottság által társfinanszírozott kommunikációs kampányt indított a gombafogyasztás népszerűsítésére 9 európai országban, amelynek szlogenje: „Európai gomba, a rejtett gyöngyszem”.

Szaft ’N Burger 2024, Debrecen

Szaft ’N Burger 2024, Debrecen: Püspökladányé az év hamburgere

Negyedik alkalommal volt szeptember első hétvégéjén Debrecen a hamburger fővárosa. Már-már hagyomány, hogy az első “őszi” szombaton a Békás-tónál összegyűlnek a grillezés és hamburgerkészítés szerelmesei, majd a szakma nagyjai, többek között Jancsa Janival a zsűriben, megválasztják az ország burgerét. Tavaly egyébként Szolnokra került a profi pénzdíjas hamburgersütő verseny vándorserlege.